Χειροπράττειν

Βιογραφικό

Ο Νίκος Καλογερόπουλος σπούδασε Χειροπρακτική και κατόπιν Αθλητίατρος στην Νότια Αφρική. Τα τελευταία 15 χρόνια Εργάζεται στην Αθήνα  με πολυάσχολους ρυθμούς. Η εμπειρία και οι γνώσεις του τον ώθησαν το 2004 στο να εργαστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας καθώς και σε  Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε  (Ευρώπη  και Αφρική ).Η εμπειρία του  εκτείνεται  περαιτέρω και στον τομέα των ομαδικών αθλημάτων, όπως  γκολφ, ράγκμπι, τένις, ποδηλασία, γυμναστική και μπάσκετ.

Έχει συνειδητοποιήσει ότι η τέλεια λειτουργία / για να δουλεύει καλύτερα  το ανθρώπινο σώμα  δεν χρειάζεται  απλώς τέλεια μηχανική  λειτουργία του νευρομυοσκελετικού συστήματος η οποία επιτυγχάνεται με την ανάταξη (τον ειδικό χειρισμό), πιστεύει επίσης ότι και  η συναισθηματική μας κατάσταση και η διατροφή παίζουν τεράστιο ρόλο στην ευεξία. Τα  τελευταία δέκα χρόνια έχει εντρυφήσει στην διδασκαλία  του Donald Epstein μέσω της οποίας γίνεται διεξοδική  ανάλυση της  σπονδυλικής στήλης.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Χειροπρακτών, είναι ειδικός σε αθλητικές δραστηριότητες με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Χειροπρακτών. Είναι Πιστοποιημένος στο Rock Doc, και εγκεκριμένος στην τεχνική έκδοσης λειτουργικής απελευθέρωσης  και λειτουργικής ανατομίας.