ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής. Αποφοίτησε από την Χειροπρακτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ το 1998 και στην συνέχεια ειδικεύτηκε ως αθλητίατρος (1999). Στην Ν. Αφρική ασκεί το επάγγελμα της Χειροπρακτικής και εργάζεται σε παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις. Το 2001 έρχεται στην Ελλάδα όπου ξεκινάει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Αθήνα και παράλληλα αναλαμβάνει να παρακολουθεί  τους αθλητών της Ελληνικής ομάδας Στίβου ενόψει της Ολυμπιάδας στην Αθήνα το 2004. Εργάζεται εκ νέου σε παγκόσμια αθλητικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η εμπειρία του στον αθλητικό χώρο εκτείνεται σε ομαδικά αθλήματα, γκολφ, τένις, ποδηλασία, μπάσκετ και γυμναστική. Κύριο μέλημά του είναι η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και γενικότερα ολόκληρου του νευρομυοσκελετικού συστήματος. Η βασική μέθοδος που αντιμετωπίζει τα προβλήματα αυτά είναι οι ειδικοί διορθωτικοί χειρισμοί – ανατάξεις. Με τους χειρισμούς ελευθερώνεται το νευρικό σύστημα το οποίο βοηθάει τον οργανισμό με την σειρά του να ανακτήσει την έμφυτη ικανότητά του για αυτο-ίαση και εξάλειψη των αιτίων του πόνου.

Αντιμετωπίζοντας διαφορετικές περιπτώσεις δυσλειτουργικών καταστάσεων που οφείλονται σε μηχανικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης καθώς και στις επιπτώσεις που έχουν αυτά πάνω στο νευρικό σύστημα, συνειδητοποιεί τον πρωταρχικό ρόλο που κατέχει η συναισθηματική μας κατάσταση πάνω στην σωματική. Την χρονική περίοδο 2006-2012 παρακολουθεί σεμινάρια της μεθόδου Network Spinal Analysis του Donald Epstein που διοργανώνονται στην Ουαλία, στο  Como της Ιταλίας και στην  Στοκχόλμη  της Σουηδίας και το 2011 πιστοποιείται θεραπευτής της NSA. Στην ανάλυση Network, χρησιμοποιεί τα χέρια για να αγγίξει με ήπιο και ακριβή τρόπο συγκεκριμένα σημεία της σπονδυλικής στήλης, τα οποία συνδέονται με τον κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός) για να μετατοπίσουν το σώμα μας από μια στάση άμυνας και μια φυσιολογίας άγχους στην ηρεμία, την ανάπτυξη, την αναδιοργάνωση και την ευεξία.

Το 2011 και για έξι συνεχόμενα έτη  λαμβάνει μέρος εθελοντικά στην αθλητική διοργάνωση του «Σπάρταθλον», του υπερμαραθώνιου αγώνα δρόμου 246χλμ από την Αθήνα στην Σπάρτη, βοηθώντας τους δρομείς. Το 2015 παρακολουθεί σεμινάρια και πιστοποιείται συνεργάτης του Enhance Running,  την τεχνική που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εντοπίσει και να διορθώσει τα λάθη στην τεχνική τρεξίματος, τα οποία μπορούν να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο μέρη του σώματος όπως τα γόνατα, η πλάτη και οι κνήμες. Ως μια περεταίρω προσωπική ανάγκη κατανόησης και προσέγγισης των πελατών του, από το 2017 έως το 2019 παρακολουθεί σεμινάρια και πιστοποιείται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας από το Athens Synthesis Centre που είναι επικυρωμένοι από την COSCA (Counselling and Psychotherapy in Scotland).

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκού, Ελληνικού Συλλόγου Χειροπρακτών, Παγκόσμια Oμοσπονδία Χειροπρακτικής και ειδικός σε αθλητικές δραστηριότητες με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Χειροπρακτών. Είναι Πιστοποιημένος στο Rock Doc, και εγκεκριμένος στην τεχνική λειτουργικής απελευθέρωσης  και ανατομίας (Functional range release and anatomy) καθώς και πιέσεις στους μυς (Τriger points).

Σημείωση του ίδιου

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»

Decimus Junius Juvenalis

Στη Χειροπράττειν στοχεύουμε στην αρμονική ψυχοσωματική κατάσταση του ανθρώπου. Το μυαλό αλληλοεπιδρά στο σώμα μας και το σώμα μας αλληλοεπιδρά στο νου μας. Το μυαλό και το σώμα μας είναι αλληλένδετα. Αυτός είναι κι ο λόγος που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης σφαιρικά. Η  αντιμετώπιση ενός προβλήματος του ασθενούς από μία μόνο πτυχή θα δώσει λύση μόνο σε ένα μέρος του συνόλου.

Στη Χειροπράττειν για να επιτύχουμε ευεξία, βλέπουμε τον άνθρωπο σφαιρικά, δίνοντας βαρύτητα όχι μόνο στην φυσική κατάσταση του σώματός του, αλλά και την συναισθηματική του κατάσταση. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και γενικότερα του μυοσκελετικού σύστηματος του σώματος είναι μέσω:

  • Χειροπρακτικής ανάταξης,
  • «Εntrainment» της σπονδυλικής στήλης (Network Spinal A),
  • Myofascial τεχνικές (φυσικές), όπως Λειτουργική functional range release (FR), Rock Blades, RockTape, ή
  • Διορθωτικών ασκήσεων, έπειτα από αξιολόγηση της στάσης του σώματος.
  • Συνθετικής Συμβουλευτικής

“πρέπει πρώτα να γνωρίζει κάνεις ποια ακριβώς είναι η φύση τις σπονδυλικής στήλης, γιατί αυτή είναι υπεύθυνη για πολλά νοσήματα”, Ιπποκράτης